Er du vild med at bage og har lyst til at få tips og ideer til at løfte dit bagværk til nye højder? Så drejer det sig om at få skrevet et gavekort til “Meyers Bageskole” på ønskelisten til din næste fødselsdag eller til jul.
Så var det blevet NU, at mit gavekort til “MEYERS BAGESKOLE Vol.1” skulle indløses. Ved havnen i Århus på “Mindet 4” havde “Bagermester Sofie”gjort alt klar til at modtage 2o bagenørdede kursister. Lækkert Meyer-brød blev serveret med ost, pølse, te, kaffe og økologisk juice naturligvis, og efter en kort introduktion gik vi i gang med produktion af de lækre brødprodukter -alle med ønsket om at blive den nye Meyer inden for bageverdenen.
Surdejens anvendelse i både rugbrød og boller er et univers, der giver lækre produkter, som hentet direkte ud fra bagerens butik. Vi blev grundigt indført i surdejens og de koldhævede hvededejes hemmeligheder. Hvordan håndterer man de våde deje, som jo er alfa og omega for at give netop den eftertragtede saftige krumme? Det var forrygende at opleve videnskaben bag Meyers hæve-, ælte, brødformnings- og brødbagningsmetoder. Sofie styrede hele arrangementet igennem med professionalisme og godt humør, og de 5 timer løb bare alt for hurtigt. Vi nåede at få en masse teori, men også at bage
Meyers mørke rugbrød af 100 % rug
Ølandshvedebrød
Kerneboller
Rugbarer med fyld
Kanelsnurrer
Efter 5 forrygende timer og udstyret med to fyldte poser med vores egne produkter, en surdej og dej til næste dags morgenbrød entrede jeg toget, hvor der hurtigt bredte sig en liflig duft af nybagt brød, der lige havde forladt ovnen.
Næste step er jo at få det til at lykkes på samme niveau hjemme i eget køkken, og det er gået over al forventning. Familien bliver forkælet med det lækreste hjemmebag fra morgenstunden, og det er planen at “smugle” en portion surdej med til London næste gang, jeg skal på besøg hos mine børn og deres familie. Så vil Ole & Steen få kamp til stregen med hjemmebagt rugbrød.
Jeg giver de bedste anbefalinger videre omkring Meyers Bageskole Vol.1