BARCELONA

-en storby med sydeuropæisk charme, kunst og arkitektur, historie, Middelhavet lige ved hånden og gastronomi, vin og Shangria på hvert gadehjørne. Cataloniens hovedstad og Spaniens næststørste by har uendelig meget at byde på. Med et barn bosiddende i byen går turen så ofte som muligt dertil, og både gensyn med kendte steder og opdagelse af nye områder, arrangementer etc. ligger højt på hitlisten.

Det er starten af februar, og i lufthavnen viser et display, at temperaturen netop nu er 22,4 grader. Det kan bestemt bruges til noget efter dage med regn, storm og kulde i Danmark. Vinterfrakke, halstørklæde, sweater og støvler bliver pludselig en byrde, men ikke helt uanvendelige, da det viser sig, at det stadig er køligt i skyggen. Alligevel er det en fornøjelse at kunne nyde solen på en fortovsrestaurant og fornemme den helt særlige afslappede og uhøjtidelige stemning, der er karakteristisk i Sydeuropa.

FORKÆLELSE OG AFSLAPNING HELT IND I SJÆLEN

Er du i Barcelona og har lyst til at rejse tilbage til antikkken med krop og sjæl?

“AIRE Ancient baths” giver dig en oplevelse, hvor du føler dig hensat til romernes og grækernes traditioner for at slappe af i krop og sjæl. I en restaureret historisk bygning i Barcelona træder du ind gennem porten til “templet”, og efter omklædning til badetøj og morgenkåbe føler du, at du nu rejser mange hundrede år tilbage i tiden. Stearinlysene blafrer hyggeligt, romantisk og beroligende i rummet, der er dedikeret til stilhed, nydelse og meditativ velvære.

Du starter med at dyppe tæerne og dernæst hele kroppen i det første bad -TEMPIDARIUM. Uhhhh…., vandet har en dejlig varm temperatur. Herefter skifter du til FRIGIDARIUM, der er det ret kolde gys. Nu går turen til CALDARIUM, hvor vandet er meget varmt, men alligevel skønt og behageligt. Efter nogen tid med total afslapning i det varme bassin, er det tid til det virkeligt kolde gys i det næste FRIGIDARIUM, hvor der hele tiden dropper isterninger ned i bassinet.

Ind imellem kan du tage en lille hyggepause i afslapningsrummet, hvor der serveres varm ingefærte og vand. Her vil du også få mulighed for at nyde et glas cava og trøfler.

Så er det tid til dampbadet med eukalyptus i en slags sauna dog med en lavere temperatur. Der er i dampbadet også et lille, koldt bassin, hvor du kan blive afkølet. Træk vejret dybt ind, så du får eukalyptusdampene helt ned i lungerne. Det skulle være meget helsende for vejrtrækningen.

Så er det tid til at droppe ned i det lidt “vildere” bassin, hvor det bobler og koger fra alle sider, så du får totalmassage af hele kroppen i det varme vand. Fantastisk. Det sidste bassin indeholder skønt varmt vand med så høj en saltkoncentration, at du kan flyde. Hvilken subtil fornemmelse.

Besøget afsluttes med en form for wellness-massage. Du er nu totalt afslappet i hele kroppen og sjælen er renset. En velsignet træthed og et ubeskriveligt velvære breder sig i hele kroppen. Følelsen af virkelig at have fortjent en sådan rejse for krop og sjæl tilbage til antikken overvælder dig…., og du har sikkert allerede besluttet, at det ikke er sidste gang, du har besøgt “AIRE ancient baths”.

BARCELONA PÅ KRYDS OG TVÆRS………OG OP OG NED

At vandre rundt i Barcelonas små gyder, langs de store avenuer med afstikkere til alle mulige spændende og maleriske gader er en udsøgt fornøjelse. En af de ting, der netop adskiller Barcelona fra andre storbyer er netop, at der -uanset hvor turen går hen- findes små spændende butikker, cafeer og tavernaer, restauranter til den store sult, men også til tapas, -og alle har de hver især deres egne karakteristika. Selv når du kommer væk fra turisternes hovedstrøg, findes alle disse hyggelige steder stadig, og indbyggerne i Barcelona benytter dem flittigt hele dagen. Ofte starter dagen med en croissant og en kop kaffe på den nærmeste lille cafe, hvor stort og småt vendes med dem , man kender fra i går og dagen før og…..I de fleste storbyer afløses disse små hyggelige steder oftest af rene boligkvarterer, når man kommer lidt væk fra hovedstrøgene. En kirke ligger klistret tæt sammen med lejlighedskomplekser i forskellige farver, og gammelt og nyere byggeri står venskabeligt side om side.

Man kan aldrig blive træt af at kigge ned ad de små maleriske gyder med vasketøj flagrende fra alle terrasser, potteplanter og små og store cykler, der krampagtigt holder fast ved rækværket selv på øverste etage, mens gardinerne blafrer blidt ud gennem den åbne terrassedør, som lukkes til for at give skygge og sænke temperaturen indendørs, når solen er på sit højeste. På de store avenuer må man ofte standse op og løfte blikket i stor beundring og forundring over majestætisk gamle og meget smukke bygninger. Herunder finder du fotos af bygninger og andet, som jeg bare ikke kunne lade være med at forevige. Jeg håber også, du vil nyde billederne, og måske blive inspireret til en tur til Barcelona eller måske kan det være inspiration til at nyde Barcelona på en ny måde ved dit næste besøg.

Vue ind over Barcelona fra Port Vell-promenaden. Barcelona har det hele -storbyens puls og charme, havn og strand

Fascinerende markeder med frisk frugt & grønt, alverdens spændende fisk og kød findes mange steder i Barcelona

Bemærk den “slappe” høne/kylling på disken midt i billedet
Fjerkræ købes med fødder og hoved og det hele

PARKER I BARCELONA -smukke steder til hygge, afslapning og rekreation

Parc De La Ciutadella er beliggende lige over for “AIRE ancient baths” og er virkelig et besøg værd. Som i alle andre storbyer tjener parken også her som en oase lige midt i Barcelona tæt på Barcelonas Triumfbue og havneområdet Port Vell samt La Barceloneta. Parken blev anlagt efter, den forhadte fæstning Ciutadella blev revet ned. Den var blevet bygget af Madrid i 1700-tallet for at holde vagt over byens oprørske indbyggere. Også i dag slår mange catalanere sig i tøjret og argumenterer for selvstændighed. Med sine grønne og meget rekreative områder, hvor man under en gåtur hele tiden opdager dejlige og meget varierede områder i parken.

Vi er kun lige trådt ind i februar, men alligevel er foråret klar til at folde sig ud i Barcelonas parker med det skønneste blomsterflor. Vi nyder at gå på opdagelse i Parc de la Ciutadella efter besøget i “AIRE ancient baths”.

BARCELONA -tapas og gourmetrestauranter

Barcelonas charme har sin rod i mange forskellige ting. Den sydeuropæiske atmosfære er overalt i byen. Uanset om du bevæger dig lidt væk fra centrum, finder du overalt i selv de mindste sidegader og gyder gallerier, små butikker, hyggelige cafeer og restauranter, der har hvert sit unikke særpræg og sin helt egen atmosfære. Har du brug for en gourmetforkælelse, må du ikke gå glip af en aften på restauranten Feroz på Carrer Tuset 27. Såvel indgangspartiet som selve restaurantens interiør giver dig en fornemmelse af at træde ind i en anden verden. Menukortet er superb, og betjeningen fin. Som starter kan anbefales den lækre tortilla med karamelliserede løg, som hovedret blæksprutte eller oksefilet i papirtynde skiver og middagens højdepunkt må absolut være den bedste tiramisu, jeg nogensinde har smagt. Her følger en psst….sneak peak….