Dubai

Et besøg i Dubai er noget helt specielt. Flere gange har jeg besøgt Dubai og fejret nytår i byen samt nydt den skønne temperatur på netop dette tidspunkt, hvor de 25-28 grader er den perfekte og meget behagelige temperatur. Dubai er hovedstaden i emiratet Dubai og den største by med 2,5 mio. indbyggere i de syv Forenede Arabiske Emirater. Ekstremernes by er vist den korrekte beskrivelse.Her ligger verdens højeste tårn, Burj Khalifa, med sine 828 m, og ved foden af tårnet finder man Dubai Mall med 1200 butikker og dermed verdens største shoppingcenter. Her finder man også en skøjtebane med olympiske mål, ligesom man i storcentret Mall of the Emirates kan opleve en indendørs skibakke samt pingviner, der går rundt her. Dubai er en blanding af gammelt og nyt fra de hypermoderne prestigefyldte skyskrabere, der snor sig op mod himlen i alle mulige og umulige faconer, til golde ørkenlandskaber. Kun 20 % af indbyggerne er “lokale” og statsborgere i FAE, mens 80 % er migrantarbejdere, der kommer fra fortrinsvis Afrika og Asien, ja rent faktisk fra mere end 100 lande. Arbejdsforholdene er hårde, og menneskerettighedsorganisationerne har dokumenteret mange punkter, der ikke er i orden. De fleste migrantarbejdere er mænd, og man har en fornemmelse af, at der for hver kvinde er 10 mænd i Dubai. Ytringsfriheden er for de få, emiren bestemmer stort set alt, kvindernes rettigheder kan man godt kigge i vejviseren efter.

Nytårsfyrværkeriet er meget imponerende og spektakulært, og jeg må sige, at jeg aldrig har set noget lignende.

En solnedgang ved Jumeirah Beach sender tankerne i retning af “Tusind og en nats eventyr”

Marinaområdet er smukt om aftenen og imponerende om dagen.

Fantastiske vue

Ved Dubai Mall

Frisør og barber. Alt bliver trimmet.

En aftentur gennem det “lokale” kvarter, hvor det tydeligt ses, at mændene er i absolut overtal. Alle de små butikker og værksteder havde åbent til langt ud på aftenen, og vi var de eneste turister, så der blev holdt godt øje med, at vi ikke tog billeder. I en indonesisk restaurant blev der bl.a. serveret kyllingehoveder i buffeten.

Vi er på vej ud i ørkenen på “dune driving” og har lejlighed til at se, hvordan det hele ser ud i byens udkant og uden for byen

Vi var så heldige at være vidne til den store dag, hvor der skulle være kamelvæddeløb. Mennesker og dyr gør klar til arenaen, og kamelerne kommer tydeligvis fra forskellige “stalde” og ejere. Lige i nærheden ligger der også et kamelhospital. De bedste kameler repræsenterer en stor værdi.

Landroverne er gjort klar til en tur ud i ørkenen. “Dune driving” er ikke for sarte sjæle, men heldigvis ved chaufførerne, hvad de gør og har meget erfaring. Spændende oplevelse med en chauffør, der var rigtig god til at fortælle.

Den arabiske eller den hvide ORYX er nationaldyret i Dubai

I en oase ude i ørkenen blev der serveret frokostpakke, som kunne indtages i skyggen, mens man kunne vederkvæge sig i “The Thirsty Camel”.

Én ting er at sidde på en kamel. Det er en enkel sag, men at holde balancen, når den som et hydraulisk system rejser sig op, er noget ganske andet.

Vores chauffør sprang pludselig ud af bilen, stak hånden ned i sandet og greb en sandfisk.