EN VISUEL REJSE GENNEM LONDON

“When one is tired of London one is tired of life, for there is in London everything that life affords” .

Sådan sagde Dr. Johnson, som var forfatteren til den første ordbog over det engelske sprog, og mon ikke vi skal give ham ret?

Herunder følger et vue over mine appetizers til din visuelle rejse gennem London:

  • Storbyens oaser (Londons parker)
  • Battersea & Nine Elms
  • Amazing Christmas in London
  • Londons pubber inviterer indenfor
  • WAUW -Smukke butiksudsmykninger
  • De bedste caféer
  • Markeder
  • Streetviews

STORBYENS OASER

Pulsen banker i storbyen døgnet rundt. Larmende trafik, finansfolk i dress code, travle mennesker med den obligatoriske to-go kaffe i hånden og et koncentreret blik på vej til næste stop, turister i adstadigt tempo med rygsæk, Google Maps og mobilen i photo shoot-mode, børn i skoleuniform på løbehjul bliver fulgt i skole af mor, far eller nanny i travlt tempo, “The Big Issue”-agenten forsøger at få øjenkontakt med de forbipasserende, udrykningskøretøjer med sønderrivende sirener, røde double-deckere og de typiske sorte London-cabs.Travlheden og aktiviteten driver byen og fascinerer os, men som i mange storbyer har også London skabt sine skønneste oaser. Så snart du træder ind i en af Londons mange parker, mærker du stilheden. Fra de travle og larmende gader åbner en ny verden sig og tilbyder natur, rekreation, afslapning. Her kan du lade op, hygge med venner og familie, få en kop te, brede tæppet ud på græsset og forberede din picnic. Der er Tai Chi-træning, børn, der “går til fodbold” og træner med deres hold og deres coach i parkerne. Med ét har du lukket bilosen og den hektiske aktivitet ude. Man bliver imponeret over, hvor god storbyens befolkning, ja og også turisterne, er til at bruge parkerne aktivt. Slow down og sæt nye standarder for dit tempo. Enjoy life.

Den smukke Albert Bridge over Themsen ved Battersea Park

Novemberstemning i Battersea Park

The London Peace Pagoda i Battersea Park

Smukt beliggende ved Themsen i udkanten af Battersea Park støder man på et meget asiatisk bygningsværk, der på en eller anden måde skulle ligge et helt andet sted i verden. Det er i hvert fald, hvad der umiddelbart suser gennem tankerne, når man får øje på den fra Themsens nordside eller pludselig står som et lille menneske ved foden af “The London Peace Pagoda”. Og hvorfor står den så netop her? Man bliver nysgerrig på historien bag den. Pagoden er bygget af munke, nonner og følgere af “Fuji Guruji”, som døde i 1985 i en alder af 100 år. Den er dedikeret til virkeliggørelsen af den universelle fred og en visuel bøn, der skal vække menneskeheden til fred. Desuden er den også en bøn om, at verden må undgå nuklear udryddelse. Den blev overdraget Londons befolkning af en japansk sekt, Nipponzan Myohoji, for at fejre 1984 som “GLC Peace Year”

“Civilisation is neither to have electric lights, nor airplanes, nor to produce nuklear bombs. Civilisation is not to kill human-beings, not to destroy things, nor to make war, civilisation is to hold mutual affection and to respect each other”. (The Most Ven, Nichidatsu Fujii)

Hvert år midt i juni fejres fredspagoden ved en ceremoni. Desuden er der en Nagasaki-dag, hvor en Floating Lantern Ceremony finder sted på Themsen hvert år 9. august. Den buddhistiske munk, Nichidatsu Fujii, viede tidligt sit liv til fred. Han var desuden en nær ven af Manhattan Gandi. 6. august 1945 fyldte han 60 år, og hans fødselsdag faldt således skæbnesvangert sammen med den dag, atombomben “Little John” blev detoneret over Hiroshima. Han var dybt chokeret over dette nye våben og besluttede af stå op mod truslen om udslettelse på grund af atombomben ved at bygge en serie af fredspagoder over hele verden. På Londons fredspagode ses 4 hellige, bronzeforgyldte statuer, der fremstiller de mest markante afsnit i Buddhas liv: fødsel, fordybelse der leder til åbenbaring, undervisning og død.

The Festival Pleasure Gardens in Battersea Park

Efter 2. Verdenskrig organiserede efterkrigsregeringen (Labour) i 1951 en festival netop her for at give briterne en følelse af “back to normal” i krigens skygge. Man håbede ligeledes, at det ville vise verden Storbritanniens bidrag til videnskab, arkitektur, teknologi, industrielt design og kunst. Der var over 8 mio. besøgende. The Festival Pleasure Gardens omfattede desuden en forlystelsespark – “Battersea Fun Fair”, som lukkede midt i 70´erne, en miniaturejernbane, en restaurant med udsigt ud over Themsen, et amfiteater til 1250 personer samt en “wet weather Pavilion” konstrueret som open air scene, der vendte til to sider. Der har været gang i den her, og det har været et fantastisk projekt og virkelig en publikumsmagnet.
Ved Pear Tree Café kan du nyde den smukkeste udsigt ud over søen i Battersea Park, mens du indtager dagens brunch eller blot en cappucino.

Holland Park

Ved Kensington High Street finder du Holland Park, som er delt i tre områder med hver sin karakteristiske “profil”. Ved parkens indgang mod Kensington High Street kan du finde Londons Design Museum, som absolut er et besøg værd. Herefter åbner sig tennisbaner, store grænseområder, hvor der spilles cricket, fodbold og leges samt holdes receptioner, fødselsdage og andre hyggelige sociale sammenkomster. Mod nord finder du legepladsen og det spændende, økologiske læringscenter samt et parkområde, der er mere vildtvoksende. Midt i parken ligger resterne af det fredede “Holland House” med smukke haver. Her finder du også Kyoto Garden, som er opbygget i bedste japanske stil og ganske enkelt “amazing”. Haven er designet og opbygget af en eminent japansk havedesigner og hans team for at fejre Japan Festival i London i 1992. Når du træder ind i haven, mærker du straks den japanske zen-stemning med ro og harmoni, og den måde, hvorpå planterne og vandet spiller sammen, hensætter dig i en stemning med reflektion og fordybelse, mens fiskene i dammen uforstyrret svømmer rundt i adstadigt tempo.

Holland Park ligger på det område, der oprindeligt tilhørte Cope Castle, som var et stort palæ skjult af skovområder. Det blev bygget i det 17. århundrede af Sir Walter Cope, som blev finansminister under Kong James 1, og kom senere til at hedde Holland Park. Palæet blev voldsomt beskadiget under 2. Verdenskrig, og kun den ene fløj blev reddet og anvendes nu som youth hostel. Resterne af “Holland House and Terrace” bruges i dag som kulisse for Opera Holland Park. The Dutch Garden, Diamond Jubilee Walk og orangeriet er særdeles smukke områder, hvor du kan møde parkens påfugle helt tæt på.

Kensington Gardens

Kensington Palace i Kensington Gardens har en helt speciel betydning i forbindelse med Lady Diana -Princess of Wales. Hun boede i Kensington Palace i 15 år og var utroligt fascineret af, hvordan gartnerne jonglerede med forskellige blomsterscenarier i haven, og talte ofte med dem. I 2017 havde gartnerne skabt en “White Garden” for at markere, at det var 20 år siden, hun på tragisk vis døde. Haven er designet, så man kan se den fra stien rundt om haven. De valgte planter er enkle, smukke og elegante, og man har forsøgt at skabe et område, der inviterer til reflektion og eftertanke.

Det er midt i februar, men foråret pibler frem overalt i london. Her står mimosetræet i fuldt flor i haven på Prince of Wales Drive

Forårsagtig havehygge på Prince of Wales Drive i februar

NINE ELMS -vue over Themsen

Vue fra 15. etage mod London City. Den amerikanske ambassade ses til venstre. Vi er midt i et stort byggeområde, hvor man er ved at skabe en helt ny bydel.
Herunder kan du følge the amazing vue, efterhånden som dagen forsvinder.

Amazing Christmas in London

Det er umuligt at undgå at komme i julestemning med de smukke juleudsmykninger på Londons travle hovedstrøg. Her er vi på Piccadilly Street.
Piccadilly Street. Her får man absolut lyst til at gå ind for at smage på alle lækkerierne og komme i ægte julestemning.

En af de aktive gudinder på Regent Street.

“Det er koldt, og man må gå sig varm…”, ja, man kunne jo også droppe ind på sådan en indbydende restaurant og få varmen og måske lidt “Mulled Wine”
“Poetry”´s smukke vinduesudsmykning ved Sloane Square.
De juler hos “L´ artisan du chocolat” på Lower Sloane Street, og vore tænder løber i vand.
Hos “Bentleys” på Lower Sloane Street står tiden stille i den ikoniske forretning, hvor man bl.a. kan købe kufferter, der får en til at føle sig som passager i Agathe Christie’s Orientekspres.

Det rocker og ruller ved Oxford Circus

Oxford Street
Smykker i svøb på Regent Street.
Ralph Lauren på Regent Street.

Londons pubber inviterer indenfor

The Churchill Arms -Truly British Eccentricity

Pubben Prince Albert er fuld af historiens vingesus og en ægte engelsk pub beliggende ved Albert Bridge for enden af Albert Bridge Road. Her serveres ved juletid den lækreste “mulled wine”.
Velkommen på den hyggelige, lokale “The Duchesse Belle” i hjertet af Battersea på Battersea Park Road. Pubbens historie går helt tilbage til 1883 og bærer dermed historien med sig om et område, der tidligere var helt anderledes.

WAUWSmukke butiksudsmykninger

Når hunden er lidt for lang til en enkelt pude. Kensington Church Street.
På Kensington Church Street har englene overtaget for tiden.
Nye kreationer på Kensington Church Street
Her på Kensington Church Street er de altid kreative.
Kenway Road, Kensington.
Summer på Kings Road
Sommer på Kings Road
Sloane Street
Mini-mini-tasker hos Delvaux, Sloane Street. Stedet, hvor man ikke interesserer sig for prisen.
Hos “The Ivy” på Kensington High Street følger blomsterdekorationerne med årstiden.
Hos “Maitre Choux” finder du de unikke franske patisseri-specialiteter éclairs, choux og choquettes. Hos Maitre Choux har man tre Michelinansatte kokke, der kreerer lækkerierne. Du finder “Maitre Choux” på Harrington Road i Kensington, i Soho, ved Piccadilly, på King`s Road og på Canada Sq. ved Canary Wharf.

De bedste caféer

“Embankment Cafe” med den skønneste udsigt til Themsen

På den nordlige side af Themsen i Vauxhall-området kan man næsten sidde med fødderne i vandkanten på “Café & Coctailbar Merano -The Gem on the Thames”. Fantastisk flot interiør, der lever helt og aldeles op til den designer café og champagnebar, den markedsfører sig som.

“Café Merano” på 31 Albert Embankment er virkelig et besøg værd. Her erne fantastisk smuk udsigt over Themsen mod Parlamentet. Det anbefales at gå på opdagelse på Themsens nordside. Her er der en ubeskrivelig udvikling i gang.
De smukkeste blomster byder her velkommen til Vauxhall-området – Vibrant Vauxhall – på Themsen nordlige bred

Rådhuset på King`s Road

Der er mange måder at reklamer på og at tiltrække sig opmærksomhed.

Markeder

Selve området ved Duke of York`s Square transformerer sig hver lørdag til “Fine Food Market” med et væld af overordentlig lækre gastronomiske delikatesser fra mange spændende steder i verden. Maden er oftest tilberedt, og du kan nyde alt fra østers og champagne til liflige macarons. Tag en tour ned ad gastronomiens allè via disse fotos og besøg markedet næste gang, du kommer til London. Det er en oplevelse for såvel øjet som ganen.

Indgangsområdet til shopping og diningområdet ved Saatchi Gallery

Streetviews

Aktuel kommentar til det britiske valg
Hvis man er kreativ, kan man virkelig skabe ATTENTION med en levende reklame
Blomsterforretningen “Rassell´s på Earl´s Court Rd. holder sig ikke tilbage med blomsterudsmykninger.
Blomsterkreativitet i fuldt flor midt i storbyen
Gang på gang fascineres man af de mildere temperaturer i London, der gør det muligt at nyde blomster stort set hele året rundt. Hermed et aprilbillede fra “The Hand and Flower” på Addison Bridge Place.
Covent Garden fejrer foråret allerede i starten af februar
Skulpturen “Modern Marriage“ af Simon Fujiwara ved Nine Elms lige over for den amerikanske ambassade. Og fortolkningen,,,,tja, det ser jo noget voldsomt ud….Simon Fujiwara er født i London i 1982, men bor og arbejder i dig i Berlin og henter inspiration i den virkelige verden, som han ikke blot kommenterer. Han skaber sit eget univers med ofte udfordrende vinkler.
Bemærk vielsesringen på skulpturen “Modern Marriage”. I baggrunden ses den amerikanske ambassade.
Sandskulpturer ved tuben ved South Kensington

Themsen fascinerer

“On the Banks of the River Thames”

En sejltur på Themsen med guidede turbåde eller med en af vandbusserne “Clippers” transporterer dig mod øst eller vest, ja endog helt til Greenwich, og viser dig London fra en helt ny side. Du får et indtryk af, hvor forskellig North Bank og South Bank er, og samtidig demonstrerer de mange kraner, at der er fuld gang i udviklingen af South Bank med etablering af erhverv, boligområder, restauranter, cafeer og shoppingmuligheder. Det topmoderne krydres af traditioner, og også Shakespeares teater “The Globe” ligger på South Bank. Den imponerende skyline ses til begge sider, mens du tøffer af sted på floden, og storbyens størrelse kan man ikke undgå at blive imponeret af. Der er paladser, dokker, katedraler og kirker, store broer, teatre, museer og skyskrabere, som ofte er store glasbeklædte mausolæer. Den 346 km lange flod er fascinerende uanset vejret, men om aftenen bliver det et guddommeligt syn med lys på broerne, skibene, London Eye og alle de andre bygninger, som ligger på begge sider af Themsen. Flyver du ind over London om aftenen, ser du både storbyen og Themsen i et imponerende lyshav, der gør det muligt at genkende mange landemærker som fx London Eye, Tower, Big Ben og The Houses of Parliament.

Da romerne invaderede England år 43 f.Kr. begyndte de at bygge deres by, Londonium, ved bredden af floden, som de kaldte Tamesis. De byggede London Bridge ikke langt fra, hvor den nuværende London Bridge står, og skabte en international havn. I 18. århundrede var London verdens travleste havn på grund af handel med resten af England, kontinentet og kolonierne rundt i hele verden.

Fra Vauxhall-distriktet er der “an amazing view” over mod Parlamentet
Og hvad kan det mon være?Ja, det kan være vanskeligt at gætte. Det er ganske enkelt en flydende brandstation – “Lambeth River Fire Station”