Musicals

Musicals rummer musikken, dansen og teatret i én stor oplevelse. Disse oplevelser er der rig mulighed for i Londons centrum, hvor den ene musicalopsætning ligger klods op ad den næste omkring Leicester Square. De fleste musicals går i årevis og spiller stort set hver dag. Oftest er lokaliteten et af de meget gamle og meget charmerende teatre, hvor der ikke er langt fra publikum til scenen.

Om et øjeblik går tæppet op i Aldwych Theatre for den fantastiske musical om rocklegenden Tina Turner

Min seneste musicaloplevelse var på Aldwych Theatre, som blev bygget i 1905 og har en lang teater- og musicaltradition. Kom i god tid og nyd en drink i baren, mens du kan kigge på det flotte interiør. Her spilles “Tina -The Tina Turner Musical” for fuld udblæsning.

En musical jeg kan give mine allerbedste anbefalinger. Utroligt dygtige sangere, dansere, skuespillere hele vejen igennem. Musicalen slutter med et fyrværkeri af sange og dans, der udføres med en eksplosionsagtig energi, som man bliver dybt imponeret af, når man tænker på, at aktørerne har været på scenen i to timer for fuld udblæsning. På dette tidspunkt får publikum lov til at synge med, alt hvad de kan, så der er en fantastisk stemning. Et ubeskriveligt klimaks på en flot musical.

Tina Turner er jo en rockn´roll legende, hvis sange sidder i vores ungdoms dna som evergreens. “River Depp – Mountain High”, “Proud Mary”, “Nutbush City Limits”, “Private Dancer”, “I Can´t Stand The Rain” og “What´s Love Got To Do With It” er sange, vi kan næsten udenad.

I tuben/undergrunden er der altid masser af reklamer for musicals, udstillinger og andre arrangementer, så her kan du hente masser af inspiration på vej op og ned ad de rullende trapper.

Hendes baggrund er på alle måder udfordrende, og vi følger hendes liv kronologisk fra hendes opvækst i en familie, hvor hun ikke var ønsket og hvor moren forlod faren og Tina sammen med søsteren. Det skal nævnes, at Tina egentlig hed Anna Mae, men hendes mand, Ike, ændrede hendes navn, så det gav mere slagkraft på plakaterne med “Ike and Tina Turner.” Hun blev som barn parkeret hos bedstemoren, og som 16-årig flyttede hun tilbage til moren og søsteren. Hendes søster tog hende med i byen, hvor de morede sig, sang og dansede, og det var netop her, at Ike fik øje på hende og hendes gudsbenådede sangstemme. De startede med at turnere sammen, og der var ingen tvivl om, at Ike var “manden i huset” overalt i hendes liv. Lige som han havde bestemt, at hun skulle ændre sit navn til Tina, ønskede han også, at hun skulle tage stoffer som han for at performe maksimalt hele tiden. Tina fik 2 børn, og 16 år varede deres ægteskab med fysisk og psykisk vold, undertrykkelse og misbrug, hvorefter Tina forlod ham med børnene. Hun skulle nu skabe sin egen karriere, men Ike sagsøgte hende for at bruge deres fælles sange, og Tina befandt sig i en vanskelig situation både økonomiske og kunstnerisk. Efterhånden fandt hun sin egen stil både hvad angår musik og sceneperformance, og blev “Simply the best”. En medrivende historie, som bliver “fortalt” på scenen med stor intensitet og dygtighed. En uforlignelig rockmama, der blev født i 1939 i Nutbush, Tennessee og som optrådte som 70-årig på sin afskedsturné, der også afrundede hendes 50 år i musikbranchen. Hun anses for at være en af det 20. århundredes største og mest populære kvindelige superstjerner og blev allerede en legende, før hun fyldte 50. Samtlige mulige stjerner giver jeg til denne musical, som du absolut ikke må gå glip af.