Kender du www.minlivshistorie?

Appen/hjemmesiden “Min Livshistorie” blev i 2017 indstillet til den nationale digitaliseringspris og blev nomineret til Dommernes Specialpris, hvor den endte i Top 3.

Ganske enkelt genialt🤗!

På din telefon ligger der helt sikkert massevis af billeder fra minderige øjeblikke, som helst ikke må forsvinde igen.
Hvordan gemmer du minder fra dit eget liv, fra dine børnebørns fødsel og mens de vokser og udvikler sig, fra hele din families liv?
Hvordan bliver alle dine minder gemt, så også næste generation kan få glæde af at finde alt samlet på et sted
?

Ved er tilfælde stødte jeg på www.minlivshistorie.dk, og jeg kan slet ikke fået armene ned. Her kan man lave historier og sætte dem i kategorier. Du kan fx have en historie med hvert af dine børnebørn, en historie fra dit eget liv eller fra dine forældres liv, ja der er massevis af muligheder. Man lægger fotos og videoklip ind i mediearkivet og dernæst ind i den valgte historie, hvorefter man kan skrive tekst til hvert element som i de traditionelle fotoalbums.

Det er super nemt at gå til, overskueligt og enkelt, men virkelig funktionelt. Det kan bruges på både computer, tablet og smartphone. Det er gratis at oprette en konto, og der ligger vejledninger på hjemmesiden, som også er enkle og overskuelige. Alt på hjemmesiden er dit eget helt private, og der tilflyder ikke reklamer. Man kan printe og downloade eksternt, og hjemmesiden er naturligvis også underlagt databeskyttelsesloven.

Hvordan kan min familie også få glæde af “Min livshistorie”?

Hvis du gerne vil have, at andre i din familie kan følge dine historier, kan du angive en mailadresse på de respektive personer, som derefter får en mail med et link, og de skal oprette et login.
Hvis du ønsker, at din livshistorie skal være tilgængelig for fx dine børn og børnebørn, når du ikke er her mere, kan du angive deres mailadresser, hvorefter de vil få adgang til din livshistorie efter din død. Det er da intet mindre en fantastisk. Jeg kan kun give www.minlivshistorie.dk mine allervarmeste anbefalinger.

For mange unge vil www.minlivshistorie være en fin mulighed for at gemme billeder og videoklip fra de første scanningsbilleder, fra fødsel og deres små stjerners opvækst. Det er hurtigt at sætte fotos etc. ind, og tiden er jo knap inden småbørnsfamilie.

Et ekstra plus er desuden, at der også er en “institutionsudgave”, som kan bruges sammen med personalet og det ældre menneske plejehjem, hvor både billeder, historier, lydfiler og små film kan fortælle om et langt liv. Ligeledes kan det bruges sammen med børn, unge og ældre med specialbehov og funktionsnedsættelser og kan derved skabe bedre kommunikationsmuligheder. Hvor er det genialt!